Chronische lage rugpijn de baas met training

Chronische lage rugpijn de baas met training

maandag 24 augustus 2020

Lage rugpijn komt zeer vaak voor. Ongeveer 80% van alle Nederlanders krijgt hier ooit in het leven mee te maken. Lage rugpijn gaat gepaard met veel ongemak en is dan ook één van de grootste veroorzakers van beperking in sport en/ of verzuim van werk. In de meeste gevallen herstelt lage rugpijn vanzelf binnen enkele dagen. Soms duurt het langer en heeft iemand tussen de 4 en 6 weken nodig om te herstellen. Indien lage rugpijn langer duurt dan 12 weken spreken we van chronische lage rugpijn. 

Vaak wordt verondersteld dat chronische lage rugpijn wordt veroorzaakt door de schade of slijtage in het lichaam. Op een MRI vindt men vaak slijtage aan de tussenwervelschijven en gewrichten. Deze afwijkingen vinden we echter net zo vaak bij personen zonder lage rugpijn! Slijtage en andere MRI-afwijkingen zijn dan ook vaak niet altijd de oorzaak van pijn. Vaak vinden we deze oorzaak in andere zaken, zoals zware belastende taken, een slechte algehele fysieke gezondheid, depressie, stress of angst om weer te gaan bewegen.

Met chronische lage rugpijn is bewegen vaak goed, maar overmatig bewegen kan de klachten juist verergeren.
Dit roep vragen op als: hoe kan ik het beste bewegen? Wat kan ik doen voor bewegingen die goed zijn bij chronische lage rugpijn? Waar en hoe vaak moet ik dan bewegen? Hoe intensief moet ik dan bewegen?

Verantwoord Bewegen heeft een volledig, op wetenschap gebaseerd revalidatietraject ontwikkeld voor iedereen met langdurige, chronische of steeds terugkerende lage rugpijn.

 Wij bieden:

  • Onderzoek naar factoren die lage rugpijn in stand houden,
  • Bewegingsonderzoek van de lage rug,
  • Pijneducatie,
  • Manuele Therapie,
  • Een Evidence Based trainingsprogramma,
  • Coaching gedurende het gehele traject,
  • Objectieve, meetbare evaluaties,
  • Minder pijnklachten en beperkingen.

Het revalidatietraject kan worden vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering. Neem contact met ons op voor meer informatie over het revalidatietraject bij chronische lage rugpijn.

De praktijk

In 1993 door Peter Leerling en Milko Kop opgestart als maatschap fysiotherapie en inmiddels uitgegroeid tot een moderne fysiotherapiepraktijk te Wormer (Zaanstreek) met 18 medewerkers. Verantwoord Bewegen heeft een nevenvestiging in Wormerveer.

Openingstijden

Wormer

Maandag
08:00 - 22:00
Dinsdag
08:00 - 22:00
Woensdag
08:00 - 22:00
Donderdag
08:00 - 22:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 12:00

Wormerveer

Maandag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00

In Wormerveer: op aanvraag behandeling tussen 18.00 - 21.00 uur

Vestiging Wormer

Vestiging Wormerveer