Artrose van de heup of knie

Artrose van de heup of knie

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Artrose komt vaak voor in het heup- of kniegewricht. Kraakbeen is het laagje dat onze botten in een gewricht bekleedt. Hierdoor zijn de botoppervlakken glad en kan het gewricht soepel bewegen. Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen langzaam achteruit. De kraakbeenbekleding wordt dunner en ruw. Tevens verandert het bot rondom het gewricht. Het wordt breder, er kunnen knobbels ontstaan en het gewrichtskapsel rondom het gewricht kan ontstoken raken.

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid in het gewricht. Mensen ervaren regelmatig startpijn en ochtendstijfheid. De pijn heeft vaak een wisselend karakter. Naast de pijn en de stijfheid treden er bij artrose soms ook krakende geluiden op tijdens het bewegen. Dit zegt overigens niets over de ernst van de beschadiging van het gewricht. Het kan ook voorkomen dat de beweeglijkheid van het gewricht afneemt. Dit betekent dat u minder kan buigen of strekken. In de loop van de tijd kan de knie veranderen van vorm. De knie kan dikker worden door vocht in het gewricht, maar kan er ook anders uit gaan zien door de botveranderingen.

De fysiotherapeutische behandeling voor artrose heeft als doel om de klachten van de artrose in het dagelijks leven te doen afnemen. De artrose verschijnselen in het gewricht zoals de eerder genoemde afname van kwaliteit van het kraakbeen en  bot veranderingen kunnen niet worden omgekeerd. De klachten die deze verschijnselen veroorzaken zijn gelukkig vaak wel goed te behandelen.

De praktijk

In 1993 door Peter Leerling en Milko Kop opgestart als maatschap fysiotherapie en inmiddels uitgegroeid tot een moderne fysiotherapiepraktijk te Wormer (Zaanstreek) met 18 medewerkers. Verantwoord Bewegen heeft een nevenvestiging in Wormerveer.

Openingstijden

Wormer

Maandag
08:00 - 22:00
Dinsdag
08:00 - 22:00
Woensdag
08:00 - 22:00
Donderdag
08:00 - 22:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 12:00

Wormerveer

Maandag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00

In Wormerveer: op aanvraag behandeling tussen 18.00 - 21.00 uur

Vestiging Wormer

Vestiging Wormerveer