Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Fysiotherapie gericht op sport en training

Sportfysiotherapie is een (master)specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van orthopedische klachten en sportblessures. Het niveau van sport maakt voor de sportfysiotherapeut geen verschil, zowel recreatieve sporters, breedtesporters als topsporters kunnen bij ons terecht voor hun gezondheidsklachten.

De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurd tijdens sporten. Met deze kennis kunnen wij u op de juiste manier begeleiden en behandelen, zodat u weer snel klachtenvrij de sportactiviteiten kunt hervatten.

Sportteam

Bij Verantwoord Bewegen werken wij met een gespecialiseerd sportteam. Dit team bestaat uit meerdere collega’s die veel ervaring hebben met sportgerelateerde klachten, zoals voorste kruisband revalidaties, schouderblessures bij bovenhandse sporters of achillespeesklachten. Iedere collega binnen ons team heeft zijn eigen expertise en ervaring in sport. Wij begrijpen dat sport voor u belangrijk is en op deze wijze bundelen wij onze kennis en vaardigheden om u zo snel mogelijk weer terug aan het sporten te krijgen.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar traint u ook sportspecifiek en functioneel. Dit kan betekenen dat u ondanks uw blessure, toch op een andere manier kan trainen om de kracht en conditie van de rest van het lichaam te behouden. Indien nodig overlegt de sportfysiotherapeut met uw trainer om de revalidatie op alle fronten goed af te stemmen. Wij beschikken over diverse trainingsmogelijkheden op onze praktijk en daarnaast wordt er ook veldtraining aangeboden in de return-to-play fase van uw revalidatietraject.

Het sportteam werkt samen met meerdere discipline, zoals: orthopedisch artsen, sportartsen, de sportdiëtist en de (sport) podotherapeut.

Sportclubs

Verantwoord Bewegen heeft een exclusieve samenwerking met Fortuna Wormerveer. Wij verzorgen de loop-, herstel- en conditietrainingen voor de Heren selectie en houden wekelijks een gratis blessurespreekuur op het Fortuna complex. Hier kunnen alle leden van Fortuna terecht voor een deskundig advies bij blessures.

 

De praktijk

In 1993 door Peter Leerling en Milko Kop opgestart als maatschap fysiotherapie en inmiddels uitgegroeid tot een moderne fysiotherapiepraktijk te Wormer (Zaanstreek) met 18 medewerkers. Verantwoord Bewegen heeft een nevenvestiging in Wormerveer.

Openingstijden

Wormer

Maandag
08:00 - 22:00
Dinsdag
08:00 - 22:00
Woensdag
08:00 - 22:00
Donderdag
08:00 - 22:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 12:00

Wormerveer

Maandag
08:00 - 17:00
Vrijdag
08:00 - 17:00

In Wormerveer: op aanvraag behandeling tussen 18.00 - 21.00 uur

Vestiging Wormer

Vestiging Wormerveer